Places to Visit

Image

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα θέατρα της αρχαιότητας όλου του κόσμου. Γνώστο για την εντυπωσιακή του ακουστική, το θέτρο και ο Ναός του Ασκληπιού αξίζουν τον χρόνο σας και είναι μόλις 30 λεπτά μακριά. Τα καλοκαίρια, μπορείτε να απολαύσετε κάποιο έργο να παίζεται, πράγμα που είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία

Image

Αρχαία Ολυμπία

Ο τόπος γέννησης των σημερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η αρχαία Ολυμπία είναι ένας πανέμοργος προορισμός περίπου 3 ώρες μακριά από το Ναύπλιο. Η πόλη της Ολυμπίας ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. και σήμερα τα μνημεία που διατηρούνται, αποτελούν μια μοναδική εμπειρία, ιδιαίτερα ο Ναός του Δια, ο Ναός της Ήρας, όπως και τα λουτρά, τα σπίτια και οι χώροι εκπαίδευσης. Επιπλέον, το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα από το Στάδιο, μόλις λιγά λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο, σίγουρα αξίζουν το χρόνο σας.

Image

Αρχαία Ασίνη

Η Αρχαία Ασίνη, είναι ένα μέρος, όχι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά σίγουρα ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας. Χρησιμοποιήθηκε σαν λιμάνι των Μυκηνών και αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου σαν τον τόπο αναχώρησης των πλοίων των Μυκηνών προς την Τροία. Η Ασίνη είναι ένα μικρό ακρωτήρι δίπλα στο Τολό, μόλις 15 λεπτά μακριά από το Ναύπλιο.

Image

Αρχαία Κόρινθος

Η Αρχαία Κόρινθος ήταν μια απο τις πιο πλούσιες πόλεις της Αρχαίας Ελλάδος. Εξ αιτίας της στρατηγικής της θέσης, ήλεγχε όλη την κίνηση από και προς την Πελοπόννησο. Την πόλη την αποτελούσαν το οχυρό της επάνω στο λόφο, η Ακροκόρινθος, η αρχαία πόλη και το λιμάνι του Λεχαίου.

Image

Η διώρυγα της Κορίνθου

Η διώρυγα της Κορίνθου, ήταν μια ίδεα που πάει πίσω στο 600 π.Χ., η οποία όμως δεν προχώρησε τότε πολύ. Τελικά ολοκληρώθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα. Η διώρυγα χωρίζει την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη Ελλάδα και αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδρομή για τα πλοία.

Image

Η Αρχαία Νεμέα

Η Νεμέα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα οινοποιία της άπο τα αρχαία χρόνια και λιγότερο για τους Νέμεους Αγώνες. Οι αγώνες αυτοί λάμβαναν χώρα ανά 4 χρόνια και ήταν προς τιμήν του Δία. Επισκεφτείτε τον Ναό του Δία και γυρίστε τα οινοποιία δοκιμάζοντας τις ντόπιες πικοιλίες κρασιών.

Image

Αρχαίες Μυκήνες

Οι Αρχαίες Μυκήνες, ήταν μια αρχαία πόλη τόσο μεγάλης σημασίας, που επηρέασε μια ολόκληρη εποχή της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Ιστορικά ο μυκηνα΄ι΄κός πολιτισμός ήταν ένας από τους θεμελιώδης που ξεχώριζε στο εμπόριο, με στόλο που κάλυπτε σχεδόν όλο το Αιγαίο Πέλαγος. Επισκευθείτε τα μνημεία αυτού του τόπου που κατοικείται από τον 7ο αιώνα π.Χ.

Image

Αθήνα και Ακρόπολη

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδος. Ψήλα πάνω από την πόλη δεσπόζει ο Παρθενώνας και έχει από κάτω του το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Η Αθήνα αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό όταν κάποιος επισκεφτεί την Ελλάδα γιατί έχει αμέτρητα μέρη για επίσκεψη όπως το Αρχαιολογικό μουσείο και το Παναθηνα΄ι΄κό Στάδιο.

Image

Το Αρχαίο Θέατρο του Άργους

Το Αρχαίο Θέατρο του Άργους, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδος με χωρητικότητα περίπου 20.000 θέσεων, και είναι ορατό από τον Αργολικό Κόλπο. Βρίσκεται στη νότιοδυτική πλευρά του λόφου με το κάστρο και είχε σύνδεση και με την αγορά, πάνω από την αρχαία πόλη.

Image

Η Πυραμίδα του Ελληνικού

Η Πυραμίδα του Ελληνικού χρονολογείται πίσω στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Αυτό το εντυπωσιακό μνημείο είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από γκρι ασβεστόλιθο και παρά το ενδιαφέρον που έχει η ιστορία του μνημείου, δεν υπάρχουν πολλά γραπτά για την Πυραμίδα του Ελληνικού. Ο Παυσανίας αναφέρει πως ήταν ένας ομαδικός τάφος των ππολιτών του Άργους.

Image

Οι Δελφοί

Οι Δελφοί ήταν το κέντρο του κόσμου στην αρχαία Ελλάδα και ,επίσης, θεωρείτο το κέντρο της Ναυπηγικής του κόσμου. Είναι γνωστό για το Μαντείο, το οποίο οι αρχαίοι Έλληνες συμβουλεύονταν πριν από μεγάλες αποφάσεις τους.

Image

Μυστράς

Αρκετά Βυζαντινά μοναστήρια και ναοί βρίσκονται στο βουνό του Ταύγετου κοντά στην Σπάρτη. Ο Μυστράς, είναι μια μεσαιωνική πόλη που αποτελούσε την πρωτεύουσα του Βυζαντινού Δεσποτάτου του Μυστρά κατά την διάρκεια του 14ου και 15ου αιώνα μ.Χ.

Image

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά, που είναι γνωστή και σαν το 'Γιβλαρτάρ της Ανατολής' ή σαν τον 'Βράχο της Μονεμβασιάς', είναι μια μικρή μεσαιωνική πόλη κρυμμένη από την ηπειρωτική χώρα. Η Μονεμβασιά πήρε το όνομα της επειδή είναι μια οχυρωμένη πόλη που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια γέφυρα.

Image

Τολό

Το Τολό ήταν ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, μέχρι να αρχίσει να γίνεται δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ιστορικά τοποθετείται στην Μυκηνα΄ι΄κή εποχή, αφού αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, δίπλα από την αρχαία Ασίνη. Σήμερα, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό χαλάρωσης και κορυφαία επιλογή για βουτίες.

Image

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λυγουριού

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λυγουριού, βρίσκεται 5 χλμ μακριά από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Προβάλλονται 6000 εκθέματα από τα 22000 που έχει στην κατοχή του. Η έκθεση του Μουσείου είναι πολύ εντυπωσιακή και θεωρείται από τις πλουσιότερες σε όλη την Ευρώπη. Οι επισκέπτες θα δουν απολιθώματα απο 530 εκατομμύρια χρόνια έως 3 εκατομμύρια χρόνια πριν, από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου.