Αξιοθέατα

Αξιοθέατα στο Ναύπλιο | Ιστορικά Μνημεία στην Πελοπόννησο | Αρχαιολογικοί Χώροι στην Αργολίδα | Εκδρομές κοντά στο Ναύπλιο

Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα στον κόσμο. Γνωστό για την ακουστική του, το θέατρο και ο Ναός του Ασκληπιού αξίζουν μια επίσκεψη, αφού βρίσκονται μόλις 30 λεπτά μακριά από το Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να επισκεφθείτε το θέατρο και να απολαύσετε μια παράσταση, η οποία είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία.

Αρχαία Ολυμπία

Η γενέτειρα, των παγκοσμίου φήμης πλέον, Ολυμπιακών Αγώνων. Βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία περίπου 3 ώρες μακριά από το Ναύπλιο. Η πόλη ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. και σήμερα τα εκτεταμένα ερείπια, όπως ο ναός του Δία, ο ναός της Ήρας και άλλα όπως τα λουτρά, τα σπίτια και οι χώροι εκπαίδευσης αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό μουσείο, που φιλοξενεί ευρήματα από την περιοχή και το Στάδιο που απέχει λίγα μόνο λεπτά με το αυτοκίνητο, .

Αρχαία Ασίνη

Η Αρχαία Ασίνη είναι ένα μέρος όχι τόσο γνωστό, αλλά με αρχαιολογική σημασία. Χρησιμοποιήθηκε ως λιμάνι από τις Μυκήνες και αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου ως τόπος αναχώρησης μυκηναϊκών πλοίων που κατευθύνονταν προς την Τροία. Βρίσκεται στο ακρωτήρι στο τέλος του Τολού, περίπου 15 λεπτά από το Ναύπλιο.

Αρχαία Κόρινθος

Μια από τις πλουσιότερες πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας. Λόγω της πλεονεκτικής και στρατηγικής της θέσης, έλεγχε όλη την κίνηση από και προς την Πελοπόννησο. Το φρούριο πάνω στον λόφο, η Ακροκόρινθος, η αρχαία πόλη στους πρόποδές της και το λιμάνι Λέχαιον, συνθέτουν την πόλη.

Ισθμός της Κορίνθου

Η Διώρυγα της Κορίνθου ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε το 600 π.Χ. αλλά χωρίς μεγάλη πρόοδο. Τελικά ολοκληρώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Χωρίζει την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και προοριζόταν ως πέρασμα πλοίων.

Αρχαία Νεμέα

Η Νεμέα είναι γνωστή παγκοσμίως για τα οινοποιεία της από την αρχαιότητα και για τους λιγότερο γνωστούς Νεμεϊκούς Αγώνες. Οι Αγώνες γίνονταν κάθε 4 χρόνια μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων. Επισκεφθείτε επίσης το Ναό του Διός και τα ανασκαμμένα ερείπια και κάντε μια ξενάγηση στους αμπελώνες για να δοκιμάστε το τοπικό κρασί.

Αρχαίες Μυκήνες

Οι Αρχαίες Μυκήνες είναι μια αρχαία πόλη τόσο σημαντική που χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή. Ιστορικά αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμούς, με στόλους να φτάνουν στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, κορυφαίοι στην τέχνη του εμπορίου. Επισκεφθείτε τα αρχαία ερείπια ενός τόπου που κατοικείται από την 7η χιλιετία π.Χ.

Ακρόπολη Αθηνών

Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ψηλά πάνω από την πόλη, ορθώνεται ο Παρθενώνας, κάτω από αυτόν το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού. Η Αθήνα είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε όσο βρίσκεστε στην Ελλάδα, με τόσα πολλά σημεία ενδιαφέροντος όπως το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και πολλά άλλα μουσεία και τοποθεσίες.

Αρχαίο Θέατρο Άργους

Το Αρχαίο Θέατρο Άργους, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα στην Ελλάδα, με χωρητικότητα 20.000 περίπου θέσεων. Ήταν ορατό από τον Αργολικό κόλπο. Βρίσκεται στο λόφο του κάστρου στη νοτιοανατολική πλευρά του και συνδέεται επίσης με την αγορά που υψωνόταν πάνω από την αρχαία πόλη.

Πυραμίδα Ελληνικού

Η κατασκευή χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Αυτό το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό μνημείο είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από γκρίζο ασβεστόλιθο και παρόλο που είναι πολύ ενδιαφέρον, δεν υπάρχουν πολλές γραπτές αναφορές γι αυτό. Ο Παυσανίας θεωρεί τη δομή ως πιθανό ομαδικό μνημείο για τους πολίτες του Άργους.

Δελφοί

Οι Δελφοί θεωρούνταν στην Αρχαία Ελλάδα το κέντρο ή ο ομφαλός της γης. Έγιναν διάσημοι για το μαντείο της περιοχής, που συμβουλεύονταν οι αρχαίοι Έλληνες για τις σημαντικές αποφάσεις τους.

Βυζαντινή Πόλη του Μυστρά

Βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες βρίσκονται στην πλαγιά του Ταΰγετου, κοντά στη Σπάρτη. Ο Μυστράς, μια μεσαιωνική πόλη, χρησίμευσε ως πρωτεύουσα του Βυζαντινού Δεσποτάτου τον 14ο και 15ο αιώνα μ.Χ.

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά γνωστή και ως «Το Γιβραλτάρ της Ελλάδας» ή «Ο Βράχος» είναι μια μεσαιωνική πόλη καλά κρυμμένη από την ηπειρωτική χώρα. Μια οχυρωμένη πόλη που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια γέφυρα και είναι προσβάσιμη μόνο από αυτήν, εξ ου και η ονομασία «Μονεμβασιά» («μονή + έμβασις» που σημαίνει μόνο μία είσοδος).

Τολό

Το Τολό ήταν ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, όταν άρχισε να γίνεται δημοφιλές ως προορισμός διακοπών. Η ιστορία του τόπου χρονολογείται από τη μυκηναϊκή εποχή, όταν όπως προαναφέρθηκε αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, δίπλα στην Αρχαία Ασίνη. Τώρα είναι ένα εξαιρετικό θέρετρο για χαλάρωση και αξίζει να το επισκεφθείτε για μπάνιο.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριό

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριό, βρίσκεται μόλις 5 χλμ. μακριά από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Εκτίθενται 6.000 αντικείμενα από τα 22.000 περίπου που διαθέτει. Περιλαμβάνει μια πολύ εντυπωσιακή έκθεση που θεωρείται από τις πλουσιότερες σε όλη την Ευρώπη. Οι επισκέπτες θα δουν απολιθώματα ηλικίας 3 εκατομμυρίων έως 530 εκατομμυρίων ετών, από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου.